india.jpg

Het India Project

 

Andre en Corry Degen vertellen:
Voor 22 jaar geleden toen wij daar voor het eerst kwamen hadden, wij al heel wat armoede gezien in andere landen en ook geholpen, maar in India was het echt hartverscheurend.
Vooral in de sloppenwijken, mensen hadden geen onderkomen, geen voedsel en sommige ook geen kleding. Kinderen van 11 en 12 jaar liepen met hun kind te bedelen, wanneer je als meisje zwanger wordt, is ze niet meer welkom thuis.
Soms werd het kindje bij Moeder Teresa Tehuis neergelegd, anders zwierven deze kinderen over straat. Er waren ook projecten waar ze de kinderen opvingen , hier zijn wij ook naar toe gegaan. Als een kind een rugzak, lesmateriaal en een uniform dan mocht een kind naar school. Op school kregen ze ook te eten, ze konden dan niet bedelen maar de ouders hoefden hun mondjes niet te vullen. We besloten om zo veel mogelijk kinderen uit de sloppenwijken naar school te laten gaan, natuurlijk hebben wij hulp van de mensen daar gekregen.
Helaas kunnen wij dit jaar niet gaan vanwege Corona, maar we blijven helpen, honger is de grootste vijand. Scholen zijn in maart alweer een jaar dicht.
Bedelen gaat niet, eerst lockdown, geen toeristen, dus echt armoede, ook hebben ze geen douches, toiletten etc.
Wij willen deze kinderen een betere toekomst geven, dit kan alleen door scholing.